Denzel Dumfries krijgt boete voor het opvallende spandoek met 'hond' Theo Hernandez
Denzel Dumfries krijgt een boete nadat hij bij het kampioensfeest spandoek liet zien om Theo Hernandez te beledigen

Denzel Dumfries krijgt boete voor het opvallende spandoek met 'hond' Theo Hernandez

15:40, 07-05-2024 / Laatste Update: 15:41, 07-05-2024

Denzel Dumfries toonde tijdens het kampioensfeest van Inter een opvallend spandoek. De Nederlander kreeg een spandoek aangereikt waarop hij AC Milan-verdediger Theo Hernandez als hond aan het lijstje vasthied. Achteraf had Dumfries spijt, maar desondanks werd er een onderzoek naar zijn actie gestart.

Dumfries kreeg al meerdere malen tijdens wedstrijden tegen aartsrivaal AC Milan ruzie met Hernandez. Maar de rivaliteit tussen de spelers steeg naar grote hoogte toen de vleugelverdediger tijdens de huldiging een zeer bijzonder spandoek liet zien aan het publiek. Een dag later kwam Dumfries met een reactie dat dit inderdaad een stomme actie was van hem.

Openbaar Ministerie doet uitspraak

Ondanks de spijtbetuigingen van Dumfries startte het Italiaanse Openbaar Ministerie een onderzoek naar de gang van zaken tijdens de festiviteiten van landskampioen Inter. Nu is het onderzoek naar de Nederlander afgerond, en heeft hij een schikking aangeboden gekregen. Dat schrijft Corriere Dello Sport.

Dit komt neer op een boete, terwijl een schorsing verder uitblijft. Naar verwachting wordt dit voorstel vanuit het kamp van Dumfries geaccepteerd. Het is niet bekend hoe hoog de boete is die Dumfries kan verwachten.

Internazionale grijpt ondanks rode kaart Denzel Dumfries de landstitel in derby tegen AC Milan

22 april 2024, 22:40

Internazionale heeft maandagavond de Italiaanse landstitel gepakt op een manier waar elke club alleen maar van kan dromen. De club won in de stadsderby met 2-1 van AC Milan en kan in de Serie A met nog vijf wedstrijden te gaan niet meer achterhaald worden. Het is voor Inter de twintigste landstitel, eentje meer dan rivaal Milan, en dus mag het vanaf volgend seizoen met een tweede ster spelen. Denzel Dumfries kreeg, net als twee Milan-spelers, in de slotfase nog rood.

Nieuwe ontmoeting met Hernandez

Deze zomer komt Dumfries na het behalen van de titel met Inter in actie namens het Nederlands elftal. Daar komt de oud-speler van PSV zijn rivaal Hernandez opnieuw tegen. Nederland komt tijdens de tweede wedstrijd van het EK 2024 namelijk in actie tegen Frankrijk. Die wedstrijd staat op 21 juni op het programma, nadat Nederland op 16 juni tegen Polen heeft gespeeld. De derde groepswedstrijd is op 25 juni tegen Oostenrijk.