Nederlandse curlingmannen zorgen voor zieke stunt tegen de olympisch kampioen
i

ANP

Nederlandse curlingmannen zorgen voor zieke stunt tegen de olympisch kampioen

admin • 23:17, 01-04-2018 / Laatste Update: 04:44, 07-01-2024

De Nederlandse curlingmannen hebben op het WK in Las Vegas voor een zieke verrassing gezorgd. De ploeg van skip Jaap van Dorp versloeg gastland en olympisch kampioen Verenigde Staten met 6-4. Oranje stond na 7 ends met 4-3 achter, maar wist in de laatste 3 ends steeds een punt te pakken.

De Amerikanen curlen op het WK in eigen land wel met een ander team dan op de Spelen van Pyeongchang, maar toch is het een erg knappe winst van de Nederlanders. Van Dorp en zijn mannen waren het WK zaterdag nog begonnen met een nederlaag tegen Zuid-Korea, dat in Pyeongchang ook van de partij was (4-7). Ze spelen later deze zondag ook nog tegen Zweden.

Nieuw tijdperk

Nederland is sowieso aan een nieuw tijdperk begonnen in het curlen. Het team van skip Van Dorp is de laatste tijd lekker bezig en wisten zich een aantal maanden al verrassend te plaatsen voor dit WK. Het is namelijk voor het eerst sinds 1994 dat Nederland weer meedoet aan het WK. In Edmonton wisten ze alleen te winnen van Rusland en er werd 10 keer verloren.