Ten Brinke na bizar lekkere eerste week in Dakar Rally: 'Best ongelofelijk!'
i

Pro Shots

Ten Brinke na bizar lekkere eerste week in Dakar Rally: 'Best ongelofelijk!'

admin • 11:46, 12-01-2018 / Laatste Update: 12:27, 08-01-2024

Bernhard ten Brinke ging als de brandweer tijdens de eerste week van de Dakar Rally en dat leverde hem zelfs een 3e plek in het algemeen klassement op. ,,Ik kijk ontzettend tevreden terug op de eerste week", laat de 40-jarige Ten Brinke op zijn eigen site weten.

Van tevoren had Ten Brinke waarschijnlijk wel getekend voor een 3e plek op de rustdag deze vrijdag: ,,Dat had ik echt nooit verwacht. Ik sta nog voor mijn teamgenoten Giniel de Villiers en Nasser Al Attiyah. Dat is best ongelofelijk." Al-Attiyah staat 4e op 1 uur, 24 minuten en 20 seconden achterstand, De Villiers 5e op 1 uur, 35 minuten en 59 seconden.

6 etappes

De Toyota-coureur staat samen met zijn Franse navigator Michel Perin op een 3e plek in het algemeen klassement na 6 etappes, met 1 uur, 20 minuten en 41 seconden achterstand op de Franse leider van het klassement Stéphane Peterhansel. De Spanjaard Carlos Sainz heeft een achterstand van 27 minuten op de 13-voudig Dakar-winnaar en staat op plek 2.

La Paz

Al de hele week eindigde Ten Brinke bij de eerste 10 van de daguitslag. Donderdag werd hij 7e op de route van het Peruaanse Arequipa naar de Boliviaanse hoofdstad La Paz. ,,We hebben donderdag niet gepusht. Ik heb de snelheid aangehouden waarmee ik me comfortabel voelde."

Aan de bak

De coureur uit Dinxperlo moet wel flink aan de bak om zijn 3e plek vast te houden. Vanaf zaterdag staan er in Bolivia en Argentinië nog 8 etappes op het programma. ,,Ik verwacht dat de 2e week loodzwaar gaat worden, met veel duinen en een marathonetappe. Ik hoop samen met Michel nog mooie dingen te kunnen laten zien. Maar eerst van de rustdag genieten."