Gezocht: nieuwe sportief directeur voor de Dakar Rally
i

ANP

Gezocht: nieuwe sportief directeur voor de Dakar Rally

Trevor Wagener • 18:26, 10-02-2018 / Laatste Update: 22:44, 07-01-2024

Marc Coma kapt met zijn werkzaamheden voor de Dakar Rally. De 5-voudig winnaar van de race was de afgelopen 3 jaar betrokken was bij de organisatie. Hij maakte vrijdag bekend dat hij z’n functie als sportief directeur naast zich neer heeft gelegd.

Coma nam in totaal 12 keer deel aan de Dakar Rally en pakte in totaal 5 keer de overwinning in het motorklassement namens KTM. Na zijn 5e Dakar-zege in 2015 hing Coma z'n helm aan de wilgen en ging hij aan de slag voor Dakar-organisator ASO.

Routeplanner

De Spanjaard werd als sportief directeur de rechterhand van Dakar-baas Etienne Lavigne en had onder andere een belangrijk aandeel in het maken van de route.

"Nadat ik jarenlang heb deelgenomen en 5 keer de Dakar Rally heb gewonnen, was het fantastisch om de Dakar Rally van achter de schermen mee te maken. Om daarmee te weten te komen wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van zo’n evenement," vertelde de 41-jarige Coma aan de media.

Dakar till he dies

"Ik heb 3 jaar lang in het hart van de rally gezeten en in contact gestaan met specialisten en professionals. Daardoor heb ik de inzet van alle teams en de organisatie in dit unieke evenement leren waarderen. Ik kan alleen maar wensen dat we mogen blijven genieten van de Dakar en dat de rally ons nog vele jaren laat dromen."

ASO-bye

Dakar-organisatie ASO liet vooral weten blij te zijn met al Coma's inzet: "Hij heeft al zijn energie, kennis en ervaring als kampioen in dienst van de rally gesteld door nauw samen te werken met alle leden van de organisatie, waardoor zij hebben kunnen leren van zijn ervaring. De ASO wenst Marc veel succes toe voor zijn toekomstige projecten."