Oud-winnaar Roma is alweer klaar met Dakar Rally na zieke crash

AFP

admin • 15:02, 09-01-2018 / Laatste Update: 05:59, 05-01-2024

De Dakar Rally is alweer voorbij voor de Spaanse autocoureur Nani Roma. De oud-winnaar van de beroemde woestijnrace crashte maandag in de 3e etappe, van Pisco naar San Juan de Marcona in Peru.

Roma sloeg op een van de laatste zandduinen voor de finish over de kop met zijn Mini. De 45-jarige Spanjaard haalde wel de eindstreep met zijn beschadigde wagen. Doktoren besloten Roma, de nummer 10 van het algemene klassement, voor onderzoek naar het ziekenhuis te sturen met de helikopter. Daar werd wat licht hoofdletsel aangetroffen en daarmee is de Dakar Rally voor hem voorbij.

Oud-winnaar

De Spanjaard won de beroemde wedstrijd in 2004 op een motor en in 2014 in de auto. Vorig jaar viel Roma nét buiten het podium. Hij werd 4e achter de Peugeots van de Fransen Stéphane Peterhansel, Sébastien Loeb en Cyril Despres.