Voorsprong klassementsleiders wordt kleiner in Dakar Rally

8 januari 2020

BSR Agency

De leiders in het klassement voor auto's en motoren in de Dakar Rally hebben woensdag in de 4e etappe hun voorsprong kleiner zien worden. Rallylegende Stéphane Peterhansel en zijn bijrijder Paulo Fiuza wonnen de test over 672 kilometer van Neom naar Al-Ula in Saudi-Arabië. Bij de motorrijders was de Chileen Jiose Ignacio Cornejo de beste.


De Spanjaarden Carlos Sainz en Lucas Cruz hebben nog altijd de leiding in het algemeen klassement bij de auto's, hun voorsprong is nu iets meer dan 3 minuten. Nummer 2 in het klassement is de Qatarees Nasser al-Attiyah met bijrijder Matthieu Baumel, gevolgd door Peterhansel en Fiuza. Beste Nederlander is Bernhard ten Brinke die met bijrijder Tom Colsoul 8e staat bijna 3 kwartier van de leiders.

Motoren
Bij de motoren heeft Ricky Brabec uit de VS de leiding. Hij finishte woensdag als 7e, op 2.48 minuten van de winnaar Cornejo. De Argentijn Kevin Benavides kwam als 2e over de meet en naderde Brabec tot op 2.30 minuten. De Nederlander Paul Spierings staat 31e in de tussenrangschikking.