‘Aubergenius’ Dirk van Duijvenbode 4e Nederlander met minimaal 5 PDC-titels

14 maart 2023

Pro Shots
dirk-van-duijvenbode

Dankzij de laatste toernooizege van Dirk van Duijvenbode afgelopen weekend heeft 'Aubergenius' nu 5 PDC-titels achter zijn naam staan. Hij is pas de 4e Nederlander die dat aantal heeft bereikt en hij evenaart met zijn 5e titel Vincent van der Voort. Door zijn 5e toernooizege is Van Duijvenbode ook weer een plekje gestegen in dit kleine rijtje met Nederlandse darters.


Alleen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben nu nog meer titels op hun naam staan. Van Duijvenbode won afgelopen weekend Players Championship 6 door in de finale Ryan Searle te verslaan. Eerder had hij ook Van Gerwen al verslagen in het toernooi. En die toernooizege was zijn 5e.

Alleen Barney en Mighty Mike succesvoller
Van Duijvenbode mag zich nu dus de 'op-2-na succesvolste Nederlandse darter in de PDC' noemen! Om nog een plek te stijgen, moet Dirkie echter nog wel wat toernooien winnen: 'Barney' staat namelijk 2e met 17 toernooizeges. En aan Mighty Mike moet Van Duijvenbode nog helemaal niet denken, want de groene sloopkogel heeft maar liefst 84 PDC-eindzeges op zijn naam staan!