Van Barneveld klaagt over naar gevoel: ‘Geen idee waar dat vandaan komt’

2 december 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld begint over een goede 2 weken aan zijn allerlaatste WK darts. De 5-voudig wereldkampioen kapt er na het toernooi mee - zoals jullie allemaal wel weten. Bij Tijd voor Max blikte Barney nog een keer terug op het verloren seizoen en kwam er een nieuw probleem naar voren.


Van Barneveld klaagde over de zondag van de Players Championship Finals. Het voelde volgens hem bij iedere pijl die hij losliet alsof er 12 man aan zijn arm hingen. "Waar dat dan ineens vandaan komt: geen idee", zei Van Barneveld daarover. "Op vrijdag en zaterdag speelde ik perfect."

Motivatie
Van Barneveld maakte vorig jaar al bekend dat het WK darts van 2020 zijn laatste toernooi zou zijn. Barney stopt onder meer vanwege het gebrek aan motivatie. "Je loopt al 21 jaar mee en hebt alles al gezien. Je onderschat mensen en denkt met mijn staat van dienst doe ik dat wel even. En dan komt het niet goed", aldus Van Barneveld.

De 5-voudig wereldkampioen heeft ook helemaal geen zin meer om allemaal uit te zoeken waar het gevoel in zijn arm ineens vandaan komt. "Als je al 5 jaar geen individuele prijs meer hebt gewonnen moet je ook reëel zijn en zeggen: het is mooi geweest."

Van Barneveld opent het WK op zaterdag 14 december tegen de Amerikaan Darin Young. Pakt hij zijn tegenstander in, dan treft Van Barneveld landgenoot Jeffrey de Zwaan in de 2de ronde.