Barney geniet van comeback: ‘Sta nog steeds te trillen’

13 november 2017

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld boekte zondagavond een prima overwinning tijdens de Grand Slam of Darts tegen Gerwyn Price. Na 6 legs keek Barney tegen een 0-3 en 2-4 achterstand aan, maar boog die op wonderbaarlijke wijze nog om: 5-4. Van Barneveld genoot na afloop van z'n comeback.


"Ik sta nog steeds te trillen", vertelde hij na afloop. "Gerwyn speelde geweldig in de eerste 3 legs. Ik was nergens, maar plotseling liet hij mij in zijn spel komen. Ik wil nummer 1 in de groep worden, en blijf daarvoor vechten."

Barney staat momenteel 1ste in Groep B. Hij won ook z'n eerste wedstrijd, van Jamie Hughes (5-1). Dinsdag neemt hij het op tegen Steve Lennon, die samen met Gerwyn Price nog vecht om een plekje bij de laatste 16.

Comeback Taylor
Niet alleen Van Barneveld kwam op wonderbaarlijke wijze terug in de wedstrijd. Ook Michael van Gerwen en Phil Taylor deden het. Laatstgenoemde keek evenals Barney tegen een 2-4 achterstand aan tegen Robbie Green. Op het nippertje voorkwam The Power een nederlaag: 5-4.

"Dat was hard werken. Ik maakte het mezelf moeilijk door in het begin veel dubbels te missen. Maar volgens mij speelde Robbie ook fantastisch", aldus Taylor.