Contender John Henderson snoept een punt af van Van Gerwen in fantastisch potje

7 maart 2019

Steve Welsh/PDC

Michael van Gerwen heeft wéér niet gewonnen met darten. De Nederlander wacht na donderdagavond nu al 3 wedstrijden op een zege. In de Premier League of Darts snoepte contender John Henderson een puntje van hem af. Het werd in Aberdeen 6-6 in een fantastische wedstrijd.


Ondanks een 180'er van Henderson in de eerste leg van Van Gerwen, gooide de Nederlander de leg simpel uit en kwam 1-0 voor. Met een 74-finish in de 2e leg pakte hij ook meteen de break. Verzilveren deed hij meteen, hoewel Henderson wel een pijl op bullseye kreeg om terug te breaken.

Bier door de lucht
Gelukkig voor het Schotse publiek gooide Henderson zichzelf in leg 4 op het scorebord, waarna het bier door de lucht vloog in Aberdeen. Maar Van Gerwen had geen zin in uitgebreid feest, want hij gooide 6 perfecte pijlen en even later de 4-1 op het scorebord.

Publiek wordt gek, Van Gerwen in de problemen
In de 2e helft van de wedstrijd kwam Van Gerwen in de problemen. Hij begon te missen en kreeg op 5-3 een break om z'n oren. The Highlander terug tot 5-4, zag Van Gerwen nog wel op 6-4 het punt pakken, maar gaf niet op. Het werd 6-5 en hij mocht de laatste leg beginnen.

Die laatste leg begon Van Gerwen fantastisch, maar gooide na zijn goede eerste beurt 59. Henderson ondertussen bleef ook knap bij en stond als eerste op een goede finish. Die gooide Hendo knap uit, waardoor Van Gerwen met 1 puntje tevreden moet zijn.

Contender Henderson
Henderson was 1 van de 9 vervangers, de zogeheten 'contenders', van Gary Anderson. De Schot zei in het begin van het seizoen af voor de Premier League met een rugblessure.

2 keer verloren in 1 week
Van Gerwen verloor afgelopen week liefst 2 keer. In de Premier League in Exeter verloor hij met 7-3 van James Wade. In de UK Open verloor hij al in zijn eerste wedstrijd van Mervyn King.