Darts wil er als 1e sport weer staan als coronamaatregelen dat toelaten

7 mei 2020

BSR Agency

Als er 1 sport is die snel weer zou kunnen beginnen, is het darts. Dat is de stellige overtuiging van PDC-voorzitter Barry Hearn, die optimistisch is om weer van start te gaan.


"Ik heb goede hoop”, zegt Hearn in een interview met het Engelse Sky Sports. "We hebben een groot voordeel dat we afstand kunnen houden bij het spelen. Zo hoeven we bij darts niet binnen 2 meter van elkaar te zijn. Ik denk dat als de lockdown straks verlicht gaat worden, darts 1 van de 1e sporten is die er weer zal zijn.”

Verschillende scenario's
Om dat proces te versnellen, zitten ze bij de bond voor de profs niet stil. Nu al is er de Home Tour, waar darters van over de hele wereld vanuit huis met een webcam op het bord tegen elkaar spelen. Op de achtergrond wordt aan verschillende scenario’s gewerkt om straks weer in het echt tegen elkaar te spelen, bijvoorbeeld als het weer mogelijk is om te reizen.

Zonder publiek
Het kan zijn dat de wedstrijden volledig zonder publiek zijn, zoals bij de zogenaamde vloertoernooien al gebruikelijk is. De laatste tijd waren daar al steeds vaker camera’s bij, om toch verslag te kunnen doen. Hearn: "We werken ook aan een plan B met misschien een klein publiek. Dan is er nog plan C, het land van melk en honing, waarbij alles weer is zoals normaal.”