Ex-topdarter Paul Nicholson wil minder 9-darters: ‘Maak de trebles kleiner’

12 februari 2020

Getty

Paul Nicholson was ooit zelf een topdarter. Toch schijnt de Engelsman darts totaal te haten. Hij wil namelijk dat er minder 9-darters worden gegooid en stelt voor om de trebles te verkleinen. WTF?!


Afgelopen weekend werden er bij Player Championship 1 en 2 5 perfecte legs gegooid. Leuk toch! Nee, zo zegt zuurpruim Nicholson in zijn column op Sportinglife. "Ik heb er geen twijfel over dat de dartsbond PDC naar de omvang van de trebles en dubbels gaat kijken", schrijft hij.

49
In 2019 werden er in totaal 49 9-darters gegooid. 'The Asset' verwacht dat er in 2020 nog meer worden gegooid. Nogmaals: leuk toch?! NEE! "Het materiaal wordt alsmaar beter en er is bij de darters meer kennis over met welke darts ze hogere scores behalen."

Te easy
Nicholson denkt dus dat het te makkelijk is geworden om een 9-darter te gooien. "Meer spelers gooien hun pijltjes vlak bij elkaar, zodat ze meer 180's gooien en de kans krijgen op een negendarter."

The Asset
Wie is die Nicholson dan eigenlijk? Hij won in 2010 zijn 1e en enige major: de Players Championship Finals. De laatste jaren laat hij weinig meer zien en begin 2020 wist hij bij de Q School geen PDC-tourkaart te bemachtigen.