Van Gerwen heeft geen voorkeur na WK-loting: ‘Zijn beiden aan elkaar gewaagd’

26 november 2018

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen is in de 2e ronde van het WK darts gekoppeld aan de winnaar van het duel tussen Alan Tabern en Raymond Smith. Dat bleek uit de loting, die maandag plaatsvond. ,,Ik denk dat ze beiden aan elkaar gewaagd zijn.”


Het WK darts, waar Rob Cross zijn titel verdedigt, gaat op donderdag 13 december van start. De finale staat gepland op nieuwjaarsdag. Omdat Michael van Gerwen een geplaatste status heeft, mag de Vlijmenaar de 1e ronde in het iconische Alexandra Palace overslaan. Voor Alan Tabern uit Engeland en Australiër Raymond Smith geldt dat niet: zij vechten onderling uit wie het in de 2e ronde opneemt tegen Van Gerwen.

'Moeilijk te zeggen'
In een eerste reactie tegen het Brabants Dagblad geeft de nummer 1 van de wereld aan beide darters te kennen. ,,Tabern was in het verleden een heel goede darter. Dat is nu wat minder, maar dat kan nog steeds een leuke wedstrijd opleveren. En Raymond Smith is de beste Australische speler, dus het is moeilijk te zeggen.”

Geen voorkeur
Volgens Van Gerwen zijn zijn mogelijke opponenten aan elkaar gewaagd. Een voorkeur heeft Mighty Mike naar eigen zeggen niet. ,,Nee, in principe niet. Al speelt Tabern iets sneller, waardoor ik normaliter beter in mijn spel kan komen.”

Veel Nederlanders
Opvallend is dat Van Gerwen samen met landgenoten Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Danny Noppert in een kwart van het speelschema zit.