Van Gerwen gemakkelijk naar halve finale in WGP

8 oktober 2015

Lawrence Lustig/PDC
Van Gerwen eenvoudig naar laatste vier in WGP

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich donderdag met speels gemak geplaatst voor de halve finale van het World Grand Prix darts. De 26-jarige darter uit Vlijmen versloeg in Dublin Jamie Lewis uit Wales. Het werd afgetekend 3-0 in sets voor Van Gerwen, die in totaal maar drie legs hoefde af te staan. In de halve finale neemt 'Mighty Mike' het op tegen Mark Webster, die Jelle Klaasen versloeg.

Elf pijlen
Vincent van der Voort is in de kwartfinale van de World Grand Prix uitgeschakeld. De Noord-Hollandse darter verloor donderdagavond in Dublin met 1-3 van de in Servië geboren Oostenrijker Mensur Suljovic. 'VDV' begon sterk en won de eerste set met 3-1. In de tweede gaf hij een voorsprong van 2-0 in legs weg door elf pijlen op een dubbel te missen. De frustratie daarover raakte hij niet meer kwijt. Suljovic besliste de partij door 170 uit te gooien.

Klaasen
Jelle Klaasen redde het net niet. Hij vocht zich tegen Webster knap terug, gooide achtmaal 180, werkte een achterstand van twee sets weg en rekte de beslissende vijfde set zo lang mogelijk. Daarin ontsnapte de Welshman naar de halve eindstrijd.

Lees ook: ‘Viking’ Fordham (106 kilo lichter) is terug op hoogste niveau
Lees ook: ‘Barcelona heeft interesse in Dirk Kuyt’
Lees ook: Zeven landen zeker van EK 2016