Van Gerwen vastberaden: ‘Ik ga zegereeks Cross doorbreken’

12 april 2019

Lawrence Lustig/PDC

Als een wervelwind race Michael van Gerwen donderdag langs tegenstander Michael Smith in de Premier League of Darts. De kale sloopkogel stapte dan ook tevreden met een 8-3-zege van het podium af.


Van Gerwen en Smith staan allebei te boek als snelle spelers. Dat zorgde in de M&S Bank Arena voor een razendsnelle partij met hoge gemiddeldes. Vooral de start van Mighty Mike was indrukwekkend: de nummer 1 van de wereld liep dankzij twee 11-darters en een 12-darters binnen no time uit naar 4-0. Ondanks een kleine opleving van Bully Boy won Van Gerwen uiteindelijk eenvoudig.

122-finish
,,Ik was wat gelukkig”, zo bleef van Gerwen bescheiden voor de camera van Sky Sports. ,,Maar mijn finishing was erg goed. Ik deed het op het juiste moment. De 122-finish op bullseye maakte het verschil, die deed hem veel pijn. En ik kan het weten.”

Clash tegen Cross
Ondanks zijn overwinning blijft Van Gerwen steken op de 2e plaats in de Premier League. Koploper Rob Cross verzamelde na 11 wedstrijden 1 puntje meer. Volgende week staan de concurrenten tegenover elkaar in de Motorpoint Arena in Cardiff. Van Gerwen: ,,Iedere wedstrijd in de Premier League is belangrijk, dus ook deze. Ik ga zijn zegereeks doorbreken, ik zal wel moeten.”