Klaasen spreekt vals spel tegen: ‘De pijl zat echt in de dubbel-20’

24 april 2020

BSR Agency

Jelle Klaasen lag donderdagavond en vrijdag onder vuur omdat hij vals zou hebben gespeeld tijdens zijn wedstrijd tegen Gabriel Clemens in de PDC Home Tour. De Nederlander werd groepswinnaar door onder andere van de Duitser te winnen en staat dus in de volgende ronde. Maar won Klaasen eerlijk? Hij heeft de schijn tegen, maar probeert met beelden zijn gelijk te bewijzen.


Klaasen won de 2e leg van Clemens met een 70-finish: triple 4 (12), single 18 en tops (dubbel 20). Maar uit onderstaande beelden zou blijken dat de finishende pijl helemaal niet in de tops zat.
Klaasen zweert: 'Hij zat erin'
Zelf zegt Klaasen op Twitter dat hij zweert dat zijn pijl in het vakje zat in plaats van erboven. "De beelden zijn wazig, dat weet ik. Maar ik garandeer iedereen dat de pijl er in zat."

Steun
Klaasen krijgt online bijval van onder anderen Dan Dawson, de commentator tijdens de PDC Home Tour.

Extra camera
Klaasen belooft dat hij bij volgende wedstrijden een extra camera zal installeren die alles opneemt zodat hij eventueel zijn gelijk extra kan bewijzen, mochten er meer van dit soort situaties voorkomen. "Misschien ook een tip aan alle andere darters die meedoen aan dit toernooi."