Londen wordt omgetoverd tot Nederlands dartwalhalla met het TOTO Dart King-café

30 november 2022

Getty Images

Nederlandse dartsfans die het WK in Londen bezoeken, krijgen een ontmoetingsplaats in de stad. Café The Starting Gate in de wijk Tottenham wordt tijdelijk omgedoopt tot de TOTO Dart Kings-pub.


Dit in navolging van het Holland Heineken House bij de Olympische Spelen in onder meer Barcelona en Londen (toen in Alexandra Palace). Bedenker was sportmarketeer Chris Woerts, die ook de initiatiefnemer is van de Toto Dart Kings, een team van 5 Nederlandse topdarters. "De pub bij het darts is wel veel kleinschaliger dan het Heineken House", vertelt Woerts. "Maar we willen voor de fans graag samen een gezellige voorbereiding mogelijk maken."

Gezellig samen in 1 huis
Nog iets nieuws: in Londen gaat sponsor TOTO een huis ter beschikking stellen aan de 5 Nederlandse topdarters die deel uitmaken van de Toto Dart Kings. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Dirk van Duijvenbode kunnen zich in het huis voorbereiden op hun wedstrijden.

"Er is een kok die voor gezonde maaltijden zorgt, een fysiotherapeut, er is ruimte om te trainen, maar ook om te relaxen. En we zorgen voor vervoer naar de speellocatie Alexandra Palace", vertelt Woerts, de sportmarketeer die de aanzet gaf tot de oprichting van het TOTO-dartsteam.

"We kregen weleens de vraag of het wel echt een team was", zei Woerts. "Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Ze krijgen voedingsadvies van Cellcare en Human Upgrade. Dirk van Duijvenbode maakte daar al gebruik van en heeft zijn beste jaar ooit gehad. Nu stellen we dat ook aan de andere spelers ter beschikking. Dit is een professionaliseringsslag die de dartssport nog ontbeerde", aldus Woerts.