Michael van Gerwen slaat aanval Dave Chisnall af

20 maart 2015

Lawrence Lustig/PDC
Michael van Gerwen slaat aanval Dave Chisnall af

GLASGOW - Michael van Gerwen blijft de Premier League aanvoeren. De darter uit Gemonde sloeg donderdagavond in Glasgow een aanval op zijn koppositie van Dave Chisnall af.

Van Gerwen versloeg de Engelsman met 7-4. 'MVG' gaat vanuit Schotland meteen door naar de 'apenrots' in Zuid-Spanje om dit weekeinde mee te doen aan het Gibraltar Open, evenals onder anderen Vincent van der Voort en Jelle Klaasen.

Van Barneveld verrast Taylor

Eerder op de avond zorgde Raymond van Barneveld voor een daverende verrassing door Phil Taylor te verslaan (7-4). Barney kwam eerst op een 0-2 achterstand. De Hagenaar reageerde koel met check-outs van 144 en 91. Hij kwam nog een keer achter, maar pakte daarna vier legs op rij. Dat brak 'The Power', die niettemin een fantastisch moyenne haalde van 115,8 punten per beurt en negen keer 180 gooide. "Hoe is het mogelijk dat je iemand met zo'n gemiddelde verslaat?", vroeg Van Barneveld, zelf goed voor 104,18, zich verbaasd af.

Tot dusver was dat ook niet mogelijk in een tv-wedstrijd. Een nederlaag met dik 115 gemiddeld is nooit eerder voorgekomen. De eclatante zege kon de Haagse routinier goed gebruiken. De titelverdediger stond voorlaatste met pas drie punten maar heeft nu de kans op een plek in de tweede fase weer geheel in eigen hand.