NEE! Carrière Van Barneveld zit erop na dramatisch verlies tegen Young

admin • 00:39, 15-12-2019 / Laatste Update: 16:37, 05-01-2024

Auw, auw, auw. Wat een drama. De carrière van Raymond van Barneveld is voorbij. Wat een geweldig laatste WK moest worden, is geëindigd in een regelrechte ramp. De Amerikaan Darin Young bleek met 3-1 te sterk.

Alle ogen van de (darts)wereld waren zaterdagavond op Van Barneveld gericht. Met zijn vlam Julia in het publiek in Ally Pally maakte hij een stormachtige entree. Hij leek vastberaden om een goede indruk achter te laten in wat met heel veel pech zijn laatste wedstrijd had kunnen zijn.

Tekst gaat door onder de foto

Liefje Julia was aanwezig voor de broodnodige support (BSR Agency)

Toch had Van Barneveld  zich de 1e set waarschijnlijk een stuk anders voorgesteld. De Hagenees zag dat zijn tegenstander op een 2-1 voorsprong kwam. Barney kreeg, mede door missers van Young, 6 pijlen om gelijk te maken. Hij faalde echter. Zo hengelde Young de 1e set binnen.

De direct volgende pauze deed Barney even goed. In set 2, die hij zelf mocht beginnen, schoot hij uit de startblokken. Hij stond al aardig te scoren, maar had nu ook z'n dubbels op orde. Die combinatie leverde hem een razendsnelle 3-0 overwinning op.

Hele pijnlijke break

Zijn Amerikaanse tegenstander leek gebroken, maar niks was minder waar. In set 3 rechtte Young de rug en was hij, zeker in z'n eigen legs, prima in vorm. Omdat hij de set zelf was begonnen nam hij gelijk een 2-1 voorsprong in sets. Barney kon zich geen misstap meer veroorloven.

Set 4 bleek de laatste uit de carrière van Barney. En wat een pijnlijke. Hij begon hem zelf, kon hem in principe dus uitgooien, maar zag Young op fabelachtige wijze 160 uitgooien. Barney kwam nog knap terug tot 2-2, maar in die allesbeslissende leg ging het fataal mis. Van Barnevel miste kansen om er een beslissende set uit te slepen, maar faalde.