Ontketende De Zwaan pakt Players Championship 14; ‘Barney’ na baggerpartij al vroeg klaar

1 mei 2019

Lawrence Lustig/PDC

BOEM! Lekker dan! Jeffrey de Zwaan heeft een PDC-titel erbij. In Barnsley won hij woensdag Players Championship 14. De Zwaan was in de finale véél te sterk voor Stephen Bunting: 8-2. Nog een lekkere meevaller voor hem: hij heeft 10.000 pond erbij.De Zwaan, die dinsdag tijdens PC13 tot de kwartfinales kwam, was heel de dag al lekker in vorm. Met 101.8 gemiddeld smeet hij Luke Woodhouse naar huis in de 1ste ronde en ook James Wilson kon de Nederlander niet verslaan.

Gas blijven geven
Bij de laatste 32 knikkerde hij Michael Smith uit het toernooi. En hoe? Met een lekker gemiddelde van 106.5! Ook in de zeges op Dave Chisnall (102.4), Ryan Joyce (101.9) en Arron Monk (103.5) wist De Zwaan zijn pijlen aardig in het bord te mikken. Dus lonkte voor hem de finale. Daarin walste hij over Bunting heen. Dat deed hij met een gemiddelde van 96.2.

Andere Nederlanders
In totaal deden er 19 Nederlanders, géén Michael van Gerwen, mee aan het vloertoernooi in Barnsley. Voor Raymond van Barneveld werd het een pijnlijke middag. Hij kreeg in de 1ste ronde gigantisch hard klop van de Pool Krzysztof Ratajski: 1-6.

Van alle Nederlanders kwam Jelle Klaasen na De Zwaan het verst. Bij de laatste 16 was hij niet opgewassen tegen Bunting.

Voor De Zwaan is het de 2de titel bij de PDC, na Players Championship 10 van vorig jaar.