Opgeluchte Van Barneveld: ‘Had zo een EK-titel willen inruilen voor een tourkaart’

18 februari 2021

Michael Cooper/PDC
Van Barneveld Q-school

Raymond van Barneveld is onwijs opgelucht dat hij Q-School heeft overleefd. De Nederlandse darter pakte op de laatste dag een felbegeerde tourkaart en mag nu weer meedoen aan de PDC-toernooien. Het was echter niet makkelijk om deze stap te zetten, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.


"Dit was een lange weg en lang wist ik niet zo goed waar die weg heen zou gaan", aldus Barney. De 53-jarige Hagenees moest helemaal vanaf 0 beginnen, ondanks zijn 5 wereldtitels. Toch bleef Van Barneveld gefocust en is hij vanaf oktober weer volop gaan trainen.

EK-titel voor een tourkaart
Een dagzege was voldoende geweest voor een tourkaart, maar dat lukte steeds niet. Dus moest Barney voor een plekje gaan bij de beste 8 op de Q-School Order of Merit. "Nu heb ik die kaart en is het makkelijk praten, natuurlijk. Maar had je me van tevoren gevraagd ‘een EK-titel voor een tourkaart’, dan had ik het zo gedaan. Want dit was écht niet simpel."

Blij en trots
"Er komen steeds meer betere spelers bij. Uit het Oostblok, Spanje, Portugal, Nederlanders, Duitsers, België is in opkomst", gaat hij verder. "En doe het dan maar even, hè. Uiteindelijk gaan er maar 8 door. En dan kan je alleen maar blij en trots zijn dat je daar deel van uit mag maken."