Peter Wright wisselt tijdens de wedstrijd van pijlen en wint zo van Damon Heta op WK

28 december 2021

Getty Images

Peter Wright heeft in een thriller gewonnen van Damon Heta. De Australiër kwam met 2-0 voor, waarna Wright zijn oude pijlen weer besloot te gebruiken. Met zijn oude, vertrouwde kameraden draaide hij de wedstrijd volledig om. De Schot neemt het in de 4e ronde op tegen Ryan Searle, donderdagmiddag 30 december. Searle won eerder op dinsdag van Danny Noppert.


In de 1e set gaf de nummer 2 van de wereld niet echt thuis. Heta, de nummer 31 van de wereld, pakte de set van Wright met 3-1. Beide heren gooiden in de 1e set ongeveer 94 gemiddeld.


Heta verbeterde in de 2e set zijn gemiddelde, terwijl Wright juist slechter ging gooien! De Schot en de Australiër maakten er een spannende set van, waarin The Heat uiteindelijk aan het langste eind trok: 3-2 in legs, 2-0 in sets.


Wright twijfelt tussen oud en nieuw
Wright begon met nieuwe pijlen aan de wedstrijd, maar besloot na 2 verloren sets zijn oude pijlen terug te halen. En prompt won hij de 3e set, door met een 161-finish de 3-2 te gooien. De Schot vond zo de aansluiting in de wedstrijd: 2-1.


Opeens werd Wright helemaal wakker, want hij gooide ruim boven de 110 gemiddeld in de 4e set. Die ging dus ook met gemak zijn kant op: 2-2 in sets! Lekker potje. Een set later gaf Wright niet eens een leg weg en zo kwam de Schot op een 3-2-voorsprong.

Zo zorgden de oude, vertrouwde pijlen van Wright voor 4 gewonnen sets op rij. Mocht Snakebite het zelf nog niet doorhebben: wij zouden tegen Searle niét met andere pijlen gooien.