Peter Wright wil meer na winst PC-Finals: ‘Op 3 januari ben ik wereldkampioen darts’

29 november 2021

PDC/Lawrence Lustig
Ryan Searle Peter Wright Players Championship Finals Wereldkampioen worden

Peter Wright pakte zondagavond voor het eerst in zijn loopbaan de eindzege bij de Players Championship Finals en zei na afloop honger te hebben naar meer! In de finale versloeg hij Ryan Searle (11-10) na een heerlijk gevecht. 'Snakebite' daarentegen wil meer, véél meer en keek meteen vooruit.


Na afloop gaf een blije Wright aan al met een schuin oog naar het aankomende WK Darts te kijken. "Het is duidelijk dat ik mijn grote mond moet waarmaken. Ik heb gezegd dat ik het WK ga winnen, dus ik moet terug naar het oefenbord en ervoor zorgen dat ik daar klaar voor ben."

Wright wereldkampioen darts 2022
Volgens Wright is er werk aan de winkel, maar... alles komt goed. "Ik ben ervan overtuigd dat ik wereldkampioen ben op 3 januari." De 51-jarige Schot was blij met zijn eindzege. Onderweg naar de trofee kreeg hij het nog aan de stok met Adrian Lewis, die hem onder meer beschuldigde van valsspelen.

"Ik moest echt alles uit de kast halen om te winnen", ging Wright verder. "Dit (PC-Finals) was de enige major waarbij ik nog nooit de finale wist te bereiken. Ik ben blij dat ik die van het lijstje kan schrappen." Ook had hij lovende woorden over voor opponent Ryan Searle.

'Seal the Searle'
Die laatste dreef Wright tot het uiterste. "Ryan is een geweldige speler", rondde Wright af. "Het gaat hem allemaal heel makkelijk af. Mij kost het meer moeite. Ryan heeft een mooie toekomst in het verschiet!", aldus Wright.