Price: ‘Van Gerwen is zo goed omdat zijn bankrekening vol is’

12 december 2019

Getty

Gerwyn Price heeft in een lang interview vlak voor het WK begint een paar opvallende uitspraken gedaan. Zo is hij niet meer bang voor Michael van Gerwen, die hij vorige maand nog versloeg. Ook komt hij met een opvallende reden waarom de Nederlander zo sterk is.


Price zegt dat zijn eigen prijzengeld hem heeft geholpen om te relaxen: "Een paar jaar geleden speelde ik voor het geld, nu jaag ik op trofeeën en denk ik niet aan het geld. Daarom is Michael zo goed. Zijn bankrekening is behoorlijk vol, dus hij kan relaxen en lekker darten. Ik ben niet bang meer voor hem", zegt hij tegen de BBC.

Lees ook: De grote WK darts-voorbeschouwing met De Zwaan en Van Duijvenbode

Beter
De laatste 2 maanden is het publiek milder voor Price, die zich uitsprak tegen het uitfluiten op het podium: "Het ging te ver. Ik vind een grapje niet erg, maar om het op cruciale dubbels te horen was onder de gordel. Het verlamde me en ik moest er wel wat van zeggen. Sindsdien gaat het een stuk beter."

Liever een vrouw
Op het WK doen ook 2 vrouwen mee in het veld van 96, Fallon Sherrock en Mikuri Suzuki. Price is er niet bang voor: "No disrespect, maar de vrouwen in het darts zijn niet zo sterk en ik versla elke week de beste mannen al. Het is anders om tegen vrouwen te spelen. Maar toch speel ik liever tegen een vrouw dan tegen Michael van Gerwen."