🎥 | WOW! Ongekend sterke Price geeft masterclass in finale van Grand Slam

17 november 2019

Lawrence Lustig/PDC

Gerwyn Price heeft met enorme overmacht de Grand Slam of Darts 2019 gewonnen. De Michael van Gerwen-killer wist ook de finale te pakken. Tegen Peter 'Snakebite' Wright werd het een ongekende afstraffing van 16-6. Zo verlengt Price de titel die hij vorig jaar ook al in de wacht sleepte.


Price won eerder op deze zondag de halve finale van onze eigen Michael van Gerwen. Dat werd 12-16. Wright verloor hierdoor zijn 10e finale, al speelde hij de meeste van die potjes tegen MvG.

Waanzinnig begin!
Vooral Price begon direct op een ongekend hoog niveau te gooien! Hij haalde na 10 legs een gemiddelde van ruim 114 en stond dan ook met 7-3 voor. Hij had ook nog eens een finish-percentage van maar liefst 70%! Je gaat je daardoor bijna afvragen hoe Wright (die een gemiddelde van onder de 100 had) überhaupt legs binnenhaalde.


Gemiddelde blijft boven de 110
Toch kreeg Wright de kans om terug te komen. Snakebite pakte 2 legs achter elkaar, waardoor het gat plotseling zo goed als gedicht was. Maar daarna ging The Iceman vrolijk door met wat hij het grootste deel van de finale al deed: waanzinnig gooien. Hij bleef een gemiddelde van boven de 110 houden, liep uit naar 12-5 en Wright werd volledig overklast.


Net geen all time high
Wright mocht op het laatst voor de vorm nog 15-6 maken, maar daarna was het Price die de beker omhoog mocht tillen. Met een gemiddelde van 107.86(!), net niet beter dan het all time gemiddelde van Taylor in 2011, maakte hij het af en won met een finish van 20.