Roerige week Barney blijft voortduren: nieuwe nederlaag in Premier League (video’s)

14 maart 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld had zijn laatste jaar als professioneel darter wel anders voorgesteld. Nadat eerder deze week het nieuws naar buiten kwam dat de Haagse darter gaat scheiden van zijn vrouw Silvia, verloor Barney ook (opnieuw) in de Premier League Darts. Deze keer was Rob Cross met 7-3 te sterk.


Van Barneveld blijft op 2 punten staan na 6 duels, nog altijd zonder zege in de Premier League 2019. Cross heeft nu 9 punten en leidt daarmee voorlopig de dans.

Herstel na slechte start
In Nottingham begon Van Barneveld niet lekker tegen Cross. De Engelsman, 2 jaar geleden nog wereldkampioen, had de controle en nam snel de 2-0 voorsprong. Maar met hulp van een 180-score kon Van Barneveld terugkomen tot 2-2.

(Tekst gaat verder onder de tweet)


Toch wéér verlies
Maar Barney kon de goede lijn niet doortrekken en zag na de 2-2 zijn tegenstander weer weglopen, mede vanwege een misser om op 3-2 te komen. Al moet wel worden gezegd: Cross gooide op momenten subliem, waardoor de Nederlander weinig kans had op een punt of meer in het vervolg van de wedstrijd. Cross liep uit naar 6-2, maar miste op dat moment 4 pijlen voor de wedstrijd, waardoor Barney in de wedstrijd bleef. Een leg later was het -bij matchdart 9- tóch raak voor Voltage.

'Frustrerend'
Van Barneveld moet vrezen dat de 2 speelronden in Rotterdam zijn laatste zijn in de Premier League. Van de 9 deelnemers valt er na de 9e ronde 1 af. Barney kwam tot nu toe tot 2 gelijke spelen en verloor al 4 keer. ,,Frustrerend om niet te tonen wat ik kan. Geen excuses, het is mijn fout'', twitterde Van Barneveld, die meteen ook zijn tegenstander complimenteerde. ,,Rob Cross, je bent een geweldige speler.''

(Tekst gaat verder onder de tweets)Dramatisch slotjaar
Barney kondigde eerder al dat 2019 zijn laatste jaar zou zijn als profdarter. Na een teleurstellend WK, waarin hij al in de 2e ronde werd uitgeschakeld, werd Van Barneveld tóch geselecteerd voor de Premier League. Maar na 6 duels staat de 5-voudig wereldkampioen slechts op 2 punten en daarmee laatste. Daarbij kwam ook nog de roddel over een affaire van Barney groot in het nieuws.

Van Gerwen
Later vanavond staan nog 2 partijen op het programma.Michael van Gerwen speelt tegen Gerwyn Price en daarna speelt Peter Wright nog tegen Daryl Gurney.