🎥 | Van Gerwen gooit alle hoop uit Haupai ‘Hopes’ Puha: staat in halve finale Queensland Darts Masters

13 augustus 2022

Michael van Gerwen is easy doorgestormd naar de halve finales van de Queensland Darts Masters. Tijdens het World Series-toernooi in Australië kreeg Mighty Mike de op het papier makkelijkste loting. De Nederlandse darter sloopte Haupai Puha met 6-1.


De Nieuw-Zeelander zonder plek op de wereldranglijst verraste vrijdag door Jonny Clayton van het bord te gooien. MvG bleek toch een maatje te groot.

Matige dubbels
Puha, die tijdens zijn debuut op het PDC WK 2021 geen enkele leg pakte, kan in zijn eigen regio wél terugkijken op een mooi toernooi. Hopes maakte nog wel 1-1, maar speelde daarna geen leg meer op het scorebord.

En dat terwijl de Nieuw-Zeelander zelfs voor kon komen. Hij liet toe dat de Nederlander maar liefst 14 darts op de dubbel mocht missen in 1 leg. Dat mag niet gebeuren!

Volgende tegenstander?
Met een knappe 104-finish liet de nummer 3 van de wereld nog wel even zien wel degelijk van niveau te kunnen zijn. Toch zal het gemiddelde van een kleine 92 niet genoeg zijn om te winnen van zijn volgende tegenstander. De Groene Sloopkogel treft Joe Cullen in de halve finale, die eerder op de dag Dimitri van den Bergh naar huis dartte.