Van Gerwen wint wéér niet en dreigt play-offs Premier League of Darts te missen

3 september 2020

Lawrence Lustig/PDC

Het wordt nog zweten voor Michael van Gerwen of hij de play-offs van de Premier League of Darts redt. De Nederlandse darter had donderdagavond de kans om Glen Durrant te verslaan, maar deed dat niet. Het werd een gelijkspel: 7-7.


Ondanks de teleurstelling zal het puntje toch voelen als een soort van opluchting. De laatste dagen staat Van Gerwen dramatisch te gooien en zag hij de play-offs al uit zicht verdwijnen na nederlagen tegen Peter Wright (8-1) en Gerwyn Price (8-4).

Nagelbijten
Met het puntje houdt hij in ieder geval nog een beetje aansluiting met de top-4, die over 2 avonden de play-offs in mogen om om de eindzege in de Premier League Darts te strijden. Afgelopen jaren domineerde MVG de Premier League, nu is het nagelbijten of hij de play-offs überhaupt haalt.

Stand en programma
Van Gerwen staat momenteel 5e, op gelijke hoogte met nummer 4 Nathan Aspinall. Peter Wright staat 3e met 1 punt meer dan beide darters. Er staan nog 2 duels op het programma. Vrijdagavond speelt Van Gerwen tegen nummer 2 Gary Anderson en zaterdagavond is Daryl Gurney de laatste tegenstander. Aspinall (tegen Gurney en Durrant) en Wright (tegen Durrant en Michael Smith) hebben plaatsing in eigen hand. Als ze beide duels winnen, is Van Gerwen al uitgeschakeld.