Voorstel voor Senior Tour met Taylor, Van Barneveld en andere oude darthelden

18 oktober 2019

Bas van den Berk/BSR Agency

Voormalig topdarter Keith Deller heeft een voorstel gedaan om een Senior Tour te beginnen in het darten. De bedoeling is om oude helden weer tegen elkaar te laten spelen. Hij heeft ook zichzelf even in het rijtje van de 10 mogelijke namen gezet.


Na de aparte Premier League of Darts afgelopen jaar, waarin 10 contenders de plek innamen van de geblesseerde Gary Anderson, werd er al geopperd om in 2020 terug te keren met eenzelfde systeem. Maar dan met oude helden in plaats van jong talent.

Deller heeft nu de eerste dobbelsteen gegooid. Hij zegt niet expliciet dat het met de Premier League te maken moet hebben. Sterker nog, voor de veelal 50/60 plussers wordt wekelijks door heel Europa reizen een beetje veel van het goede. Het zou dan een soort van versterkt demonstratietoernooi moeten worden, die tweewekelijks of maandelijks ergens gespeeld gaat worden.

Dellers top-10:
Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Dennis Priestley, Keith Deller, Colin Lloyd, Wayne Mardle, Bob Anderson, Peter Manley, John Lowe en Chris Mason.