Wade pakt Smith na 3-1 achterstand op WK Darts

Lawrence Lustig/PDC

Brian Vesseur • 19:25, 29-12-2016 / Laatste Update: 14:03, 07-01-2024

James Wade speelde op donderdagavond op het WK Darts tegen Michael Smith. In de 3e ronde van het WK ging The Machine er met de overwinning vandoor: 4-3.

Bully Boy knalt eroverheen

De 26-jarige Smith begon knallend aan de wedstrijd. In de eerste set won hij zonder ook maar 1 leg te verliezen. Bully Boy hield dat niveau tijdens de 2e set ook vol. De Engelsman hoefde maar 1 leg weg te geven aan Wade. In rap tempo kwam de jonge Smith dus op een 2-0 voorsprong in sets.

SET! Michael Smith cruising towards the finish line here as he comfortably clinches the second set 3-1. Wade with work to do. #WHDarts pic.twitter.com/jAHrU2P6Hf

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2016

Wade was even vergeten dat hij kon darten, zo leek het. Maar na de 2 verloren sets herpakte hij zich. The Machine kwam in de 3e set op stoom en won hem met 3-1. Die aansluiting verloor hij meteen in de set erna: 3-1 in sets voor Smith.

Comebackking

Een steentje in de machine, laten we het daarop houden. Want The Machine herpakte zich op het moment dat het moest. Een nederlaag leek dichtbij, maar Wade liet zien wat hij kon. Hij won de 5e set en zorgde daarmee voor de aansluiting. Vervolgens gooide hij in de volgende set 121 tijdens de beslissende leg en kwam hij op 3-3.

"That was cool" from Wadey#WHDarts pic.twitter.com/RGwl2jMu9B

Wade pakte de laatste set ook, door met 3-0 in legs te winnen! Wat een zieke comeback van de Engelsman.