Wattimena verliest ondanks waanzinnige start in thriller van Durrant

11 oktober 2019

Jermaine Wattimena heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale van de World Grand Prix 2019. Hoewel Wattimena ontzettend goed begon, kon hij het hoge niveau niet vasthouden, waarna zijn tegenstander Glen Durrant toeslag. Hij won met 3-2 in sets.


In letterlijk de 1e leg van de wedstrijd liet Wattimena direct zien wat hij in huis had. Een finish van 154 was voor hem geen enkel probleem en zo gaf hij de fans een reden om helemaal gek te worden (die check je hierboven). De 1e set was ook vrij makkelijk voor hem.

Maar zo makkelijk als de 1e werd gewonnen, zo snel ging de 2e set naar zijn tegenstander Durrant. De comeback van de Engelsman was even later helemaal compleet, toen hij Wattimena op een 2-1 achterstand zette. Opvallend, aangezien zijn gemiddelde wel wat lager lag. Toch dartte hij een stuk stabieler.

Uit de dood herrezen, maar toch verliezen
Je had als kijker het gevoel dat het met de 2-1 over en uit was voor Wattimena, maar daar dacht hij zelf heel anders over! Hij knokte zich in een spannende set terug tot 2-2.

In een thriller van een beslissende set ging het lang gelijk op en pakte beide spelers hun legs. 2 hele matige worpen bij een 2-1 achterstand in legs kostte hem echter de kop, waardoor Durrant naar de halve finale mag.

MvG
Eerder vanavond haalde Michael van Gerwen de halve finale. Hij pakte de winst in een spektakelstuk tegen Mervyn King en wist het publiek op de banken te krijgen met een prachtige 160 finish!