Zo ging Jerry Hendriks van nobody naar cultheld (video)

17 december 2016

Pro Shots

Winnen van Peter Wright was te veel gevraagd, maar wat is Jerry Hendriks toch een held. Hij is nog semi-pro, al stal de Nederlandse darter de show bij het PDC World Championship. Het was lachen geblazen met deze onbekende, die in een paar dagen tot cultheld uitgroeide.


Het begint eigenlijk allemaal bij de opkomst van Hendriks. Waar zijn collega's rustig naar het podium lopen, is dat maar niets voor Jerry. Nee, onze vrolijke vriend danst lekker mee met het publiek.

Dansen, dansen
Dat Jerry de voetjes graag van de vloer laat gaan, mag nu wel duidelijk zijn. Hendriks won zijn voorrondepartij en wist na de loting eigenlijk al dat het klaar was. Máááár: Jerry ging natuurlijk niet weg zonder een dansje te maken met de nummer 3 darter van de wereld.

Steenkolenengels
De twee leken het sowieso goed met elkaar te kunnen vinden. Ze kregen de lachers op hun hand in de interviews na de wedstrijd. Jerry maakte daarin zijn status als cultheld helemaal waar. Als Nederlanders in het Engels geïnterviewd worden, klinkt dat soms een beetje raar (vraag maar aan Louis van Gaal). Steenkolenengels, noemen ze dat. Daar valt deze Engelse vertaling van het Nederlandse spreekwoord 'als een vis in het water' zeker onder!

Om lid te worden van de Whatsapp-groep Darts; app DARTS AAN naar 06 135 591 70