Zo werkt een sudden death tijdens het WK Darts

14 december 2019

ANP
sudden-death-darts

Veel tv-kijkers hebben nog nooit eerder een sudden death tijdens het darts gezien. Omdat dit iets is wat alleen tijdens het WK darts gebeurt, legt Sportnieuws uit hoe dit principe in elkaar zit.


Een sudden death maakt tijdens het WK darts duidelijk wie er in een onderling duel doorgaat. Dat wist je natuurlijk wel, maar wanneer gebeurt dit? We leggen het uit!

Tiebreak
Tijdens het WK darts gaat een partij tot de 3 sets (in de eerste 2 rondes) of meer. Staat in die beslissende set de stand exact gelijk (in sets en legs), dan komt er eerst een tiebreak. Die werkt net zoals in het tennis, want wie 2 legs achter elkaar wint, gaat door naar de volgende ronde. Je moet je tegenstander dus een keer zien te breken.

Update: sudden death vanaf 2021
Maar wat als het 5-5 staat en er nog steeds niet is gebroken? Dan gaan we dus naar de sudden death. Tot 2021 kregen de spelers vervolgens 2 kansen om bullseye te raken. Dat is nu veranderd. Degene die aan de laatste set begint, begint ook aan de laatste leg.

Het WK darts duurt nog tot en met het nieuwe jaar. Mocht dit dus nog een keer gebeuren, dan kun jij mooi aan iedereen uitleggen hoe de sudden death werkt.