Gerwyn Price: 'Handen schudden is niet verplicht'
i

BSR/Orange Pictures

Gerwyn Price: 'Handen schudden is niet verplicht'

admin • 11:22, 31-12-2019 / Laatste Update: 08:46, 07-01-2024

Gerwyn Price heeft zich na z'n verloren halve finale op het WK darts tegen Peter Wright niet van z'n beste kant laten zien. De Welshman gaf Snakebite na afloop geen hand en liep vol frustratie van het podium af. Diep in de nacht schreef hij op Twitter alle ergernissen van zich af en reageerde hij op alle ophef.

"Iedereen bedankt voor alle support over de afgelopen 2 weken. Het was voor mij een geweldig toernooi en ik genoot van ieder moment. Het is geen regel dat je voor, tijdens of na een wedstrijd hadden moet schudden met je tegenstander. Het was het grootste wedstrijd uit mijn carrière en ik was volledig geconcentreerd. Voor en na zo'n belangrijke pot is gekkigheid geoorloofd, maar niet wanneer spelers compleet gefocust hun best doen, nadat ze de 1e set verprutst hebben."

"Ik was boos over wat Peter deed en het was niet oké, gezien de omstandigheden. Het is nooit bijgelegd, wat me erg van streek maakte. Vanaf dat moment speelde ik waardeloos, wat me een plek in de finale kostte. Spelers weten wat ze doen en doen dit wanneer zich een bedreiging vormt. Iedereen nog een gelukkig nieuwjaar! X"

pic.twitter.com/3cRh4eT3SJ

— Gerwyn Price (@Gezzyprice) December 31, 2019

Peter Wright staat nu dus in de finale van het WK darts, waar hij speelt tegen 'onze' Michael van Gerwen. Wie denk jij dat er wint? Stem hier op jouw favoriet!