PDC schiet darters in nood financieel te hulp
i

Lawrence Lustig/PDC

PDC schiet darters in nood financieel te hulp

Bart van der Wijst • 23:08, 31-03-2020 / Laatste Update: 06:41, 07-01-2024

Darters leven misschien wel meer dan andere sporters van het prijzengeld dat zij winnen tijdens toernooien. Vanwege de coronacrisis worden er voorlopig geen wedstrijdjes gegooid, dus liggen ook de inkomsten van veel darters plat. Daar heeft de PDC een oplossing voor gevonden.

De Professional Darts Players Association (PDPA) geeft darters die een tourkaart hebben en vanwege de coronacrisis in de financiële problemen komen eenmalig 1.000 pond. Dat bedrag hoeven zij niet terug te betalen.

🎯 ANNOUNCEMENT 🎯

The @PDPA_darts, with support from the PDC, has announced a financial support scheme for players affected during the current situation.

▶️ Full statement: https://t.co/fzRALRdnBn pic.twitter.com/79I2kx9Ce9

— PDC Darts (@OfficialPDC) March 31, 2020

Noodfonds

Ook heeft de PDPA een noodfonds gestart voor de darters. Zij kunnen dan alvast een x-bedrag aan prijzengeld vragen wat ze dan ontvangen als een soort voorschotje. Dat geldbedrag wordt later dan weer ingehouden als ze tijdens een toernooi prijzengeld winnen.

Ook Vincent van der Voort heeft last van de crisis. "Behalve het prijzengeld, bestaat ongeveer de helft van mijn inkomen uit demonstraties en televisiewerk voor RTL. Dat valt nu allemaal weg, en niemand weet voor hoe lang, sommigen vrezen zelfs een jaar."