Geen verrassingen op zondag, 3 grote namen op maandag

Geen verrassingen op zondag, 3 grote namen op maandag

Brian Vesseur • 11:15, 21-12-2015

Voordat de uitslagen zondagavond bekend waren, was het al duidelijk dat één Nederlander door zou gaan. Raymond van Barneveld nam het namelijk op tegen Dirk van Duijvenbode.

De Nederlandse derby werd in het voordeel van Barney beslist: 3-0. De verliezer voelde vanaf het begin al dat Van Barneveld een overwicht had, omdat Van Duijvenbode niet met hardcore op mocht komen. Dat werd voor hem pas duidelijk toen hij opkwam en het nummer 'Moves like Jagger' van Maroon 5 hoorde.

De zondag kende geen verrassingen. Aleksandr Oreshkin versloeg Paul Lim in de voorronde, maar ging daarna onderuit tegen Mervyn King (3-2). Stephen Bunting won zoals verwacht van Jyhan Artut met 3-0.

Programma

Maandag om 20.00 uur zal de eerste ronde hervat worden. Eerst spelen Warrick Scheffer en John Michael een voorronde, waarvan de winnaar op het eind van de avond tegen James Wade (nummer 7 van PDC-ranglijst) speelt.

Het wordt nog spannender. Robert Thornton (6 PDC-ranglijst) en Alan Norris (49) spelen de tweede wedstrijd. Michael Smith, de nummer 8 van de ranglijst, en Nederlander Jeffrey Zwaan (62) nemen het ook tegen elkaar op. Een zware kluif voor de Nederlander.