Icoon Grigg: 'Geen minuut gespeeld, toch een onbeschrijfelijk EK'

admin • 14:41, 26-06-2016 / Laatste Update: 23:53, 07-01-2024

Oh, wat keek iedereen er naar uit dat cultheld Will Grigg minuten ging maken op het EK voor Noord-Ierland. Helaas kreeg de icoon van het meest bekende nummer op dit moment, 'Will Grigg's on fire!', geen minuut van bondscoach Michael O'Neill. Toch kijkt de 24-jarige aanvaller terug op een waanzinnig EK.

Geen minuut spelen en dan toch zo populair zijn, Grigg kan het zelf ook maar nauwelijks geloven. 'Het is echt bizar. Ik kom als een ster terug bij Wigan. Wel een heel ander niveau natuurlijk, aangezien we van de derde naar de tweede divisie gepromoveerd zijn in Engeland. Dan ben ik ineens populair in Europa, dit motiveert mij. Ik wil dit vasthouden', vertelt Grigg in gesprek met de Franse krant L'Equipe.

Voor Noord-Ierland zat het EK erop na een 1-0 nederlaag in de achtste finales tegen Wales. Erg jammer, vindt ook Grigg. 'We speelden een goede wedstrijd. Het is een grote teleurstelling dat we niet verder zijn gekomen, maar dit EK blijft hoe dan ook ondenkbaar voor mij', vertelt een trotse cultheld.

Teleurstelling

Toch kijkt hij ook enigszins teleurgesteld terug op het EK, aangezien hij geen minuut heeft mogen spelen. 'Dat is frustrerend. Maar het is de keuze van de trainer, daar kan ik niks aan doen.'

Die teleurstelling zal bij Grigg ook wel weggaan als hij wederom een nieuwe versie van zijn eigen song hoort. Er is nu zelfs een hardstyle-versie die op Defqon 1 wordt gedraaid. Lekker beuken!