FC Utrecht, ADO en PEC Zwolle naar finales eDivisie

20 januari 2020

ANP
esport fifa

De e-sporters van ADO Den Haag, FC Utrecht en PEC Zwolle hebben zich geplaatst voor de finales van de eDivisie in AFAS Live.


In de eDivisie spelen er 2 e-sporters per club tegen elkaar. Welke club er 2 keer weet te winnen, is de winnaar. Mocht er 1 keer verloren worden en 1 keer gewonnen worden, wordt er gekeken naar het doelsaldo. Bij ADO - VVV was dit het geval en eindigde de 3e pot zelfs in een gelijkspel. Een penaltyserie moest er aan de pas komen en ADO was met 3-2 te sterk. "Ik speelde zelf een slechte pot. Ik heb vier jaar ervaring, ook op internationaal topniveau. Ik heb een berg van ervaring, maar vandaag was ik voor het eerst echt zenuwachtig," aldus Hazebroek.

'Geweldig moment'
Bij Feyenoord - Utrecht eindigde de 1e wedstrijd in een gelijkspel en was de 2e wedstrijd doorslaggevend. FC Utrecht was met 2-0 te sterk en mag zich opmaken voor AFAS Live. "Echt geweldig dit. Geen woorden voor", zegt Boere. "Je speelt 17 wedstrijden en doet alles eraan om de play-offs te halen. Hier doe je het voor allemaal, uren per dag, elke week weer. Je speelt hier het hele jaar voor."

Spannende confrontatie
Naast Utrecht en ADO moesten de e-sporters van Vitesse en PEC Zwolle het nog tegen elkaar opnemen. De 1e wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor PEC. Vitesse moest in de 2e wedstrijd alles op alles zetten om finalist te worden. De Arnhemmers wisten wel te winnen, maar de 2-0 bleek niet genoeg voor een plaats in AFAS Live.

Dikke prijzenpot
De 8 beste eDivisie-ploegen van dit seizoen strijden in AFAS Live tegen elkaar voor 50.000 euro aan prijzengeld. Ajax en Heracles waren al zeker van een finaleplaats.