Microsoft komt met nieuwe generatie Xbox: Series X

13 december 2019

Xbox
Xbox Series X

Microsoft heeft donderdagnacht de naam en het uiterlijk van de nieuwste Xbox bekendgemaakt. Tijdens The Game Awards, prijsuitreiking voor de beste games, heeft het de Xbox Series X onthuld. De nieuwste console is donker, klein, verticaal en lijkt een beetje op een mini koelkast.


Normaal liggen de Xbox-consoles plat op de grond, maar dit keer heeft Microsoft de hoogte opgezocht. Aan de bovenkant van de Xbox Series X zitten luchtgaten waarmee het toestel voor koeling zorgt. De Series X is 'backwards-compatible' en Microsoft spreekt over duizenden games verspreid over 4 generaties. Het zou daarom zomaar kunnen dat spelers oude Xbox-games op de Series X kunnen spelen. Over de specificaties van de console is nog weinig bekend. Volgens geruchten komt er een supersnelle ssd in het apparaat om laadtijden drastisch te verlagen.

Nog even geduld hebben
De Xbox Series X komt rond de feestdagen van 2020 uit. Over hoeveel het apparaat moet kosten is nog niks bekend. Wel zegt Microsoft dat het voor de Series X met een vervolg op de game Hellblade: Senua’s Sacrifice komt. Concurrentie
De Xbox Series X moet de concurrentie aangaan met de PlayStation 5. Deze werd begin oktober onthuld door Sony. Hoe deze console er uit komt te zien is nog niet bekend. Wel weten we dat 'ie eind 2020 uit moet komen.