5 redenen waarom je dit weekend naar het WK League of Legends moet kijken

admin • 21:15, 25-10-2019 / Laatste Update: 21:54, 07-01-2024

Het wereldkampioenschap League of Legends is in volle gang en nu de groepswedstrijden zijn gespeeld staan de kwartfinales op het programma. Waarom jij die moet kijken? Sportnieuws.nl zet 5 redenen voor je op een rijtje.

1. Twee dagen actie

Op zaterdag en zondag staan er allebei de dagen 2 kwartfinales op het programma. In totaal kan dat oplopen tot 10 uur League of Legends kijken op het allerhoogste niveau.

Om 12:00 's middags begint het programma, waarna er aan een stuk door gespeeld wordt. Tussendoor praten analisten en commentatoren je bij over wat er precies gebeurt.

The #Worlds2019 Quarterfinal bracket: pic.twitter.com/JO6j0C7233

— lolesports (@lolesports) October 20, 2019

2. Oud tegen nieuw

Zaterdag mag regerend wereldkampioen Invictus Gaming uit China aantreden tegen het talentvolle Griffin uit Zuid-Korea. Voor Griffin is het de eerste keer op een wereldkampioenschap.

Ook de andere kwartfinales kunnen een nieuw League of Legends-tijdperk inluiden door een directe strijd tussen de nieuwe en de oude garde. FunPlus Phoenix (China) mag als nieuwkomer aantreden tegen vice-wereldkampioen Fnatic (Europa), waar Nederlander Joey Steltenpoot de coach is.

Vervolgens mag 3-voudig wereldkampioen SK Telekom T1 het zondag opnemen tegen het relatief onervaren Splyce (Europa). G2 (Europa), halve finalist van vorig jaar, mag de dag afsluiten tegen de jonkies van Damwon Gaming (Zuid-Korea).

3. Absolute wereldsterren

Wie houdt van vedettes kan ook bij dit WK weer zijn vingers aflikken. Voorop loopt de enige speler die ooit 3 keer wereldkampioen geworden is: Zuid-Koreaan Lee 'Faker' Sang-Hyeok.

Andere grootheden, die al vaker internationaal gepresteerd hebben, zijn de Zweed Martin 'Rekkles' Larsson voor Fnatic, de Kroaat Luka 'Perkz' Perkovic voor G2 en de Zuid-Koreaan Song 'Rookie' Eui-Jin voor Invictus Gaming.

Naast deze lichting veteranen zijn er ook nieuwe namen die zichzelf op het wereldtoneel onsterfelijk proberen te maken. De meest besproken onder hen zijn alle 3 Zuid-Koreaans. Jang 'Nuguri' Ha-Gwon en Heo 'Showmaker' Su voor Damwon Gaming en Lee 'Tarzan' Seung-Yong voor Griffin.

4. Open speelveld

De kwartfinales zijn niet alleen interessant omdat een nieuwe en een oude lichting het tegen elkaar opnemen, maar ook omdat het enorm lastig te voorspellen is wie we terug gaan zien in de halve finales.

Alleen SK Telekom T1 tegen Splyce lijkt met SK Telekom T1 een duidelijke favoriet te hebben. De andere teams zijn ontzettend aan elkaar gewaagd en zullen ook unieke speelstijlen op tafel leggen.

De kenners zien dit wereldkampioenschap als het meest competitieve wereldkampioenschap ooit. De teams zullen het ons moeten bewijzen, maar op papier ziet het er voor de neutrale kijker goed uit.

The #LEC at #Worlds2019:

Check out some of the best plays of the LEC pros at Worlds in our newest montage! pic.twitter.com/fe9aSm6Bwz

— LEC (@LEC) October 25, 2019

5. Nederlands succes

Net als vorig jaar is er weer 1 Nederlander die naam maakt op het wereldkampioenschap: Joey 'Youngbuck' Steltenpoot stond met zijn Fnatic vorig jaar in de finale en dit jaar zetten ze alles op alles om te winnen.

Een ultieme revanche, een herhaling van de finale van vorig jaar tussen Fnatic en Invictus Gaming, zit er dit jaar helaas niet in. Als Invictus Gaming en Fnatic elkaar treffen, gebeurt dat in de halve finale.

Ook dat zal al zoet smaken, maar voor het zo ver is moet Fnatic in de kwartfinales eerst afrekenen met het eveneens Chinese FunPlus Phoenix. Die wedstrijd begint tussen 15:00 en 17:00, afhankelijk van hoe snel Invictus Gaming en Griffin hun kwartfinale uitspelen.

Wil je de kwartfinales live zien? Klik dan hier.

 

"Anything is possible if you believe, play with confidence and stay true to yourselves!" #EUWIN #Worlds2019

Bring it home! 💪 @G2esports @FNATIC @Splyce pic.twitter.com/bo7hZ4dEx6

— LEC (@LEC) October 1, 2019