ESporter Willem II bedreigd door supporters: 'Veel gezeik op me afgekregen'
i

Pro Shots

ESporter Willem II bedreigd door supporters: 'Veel gezeik op me afgekregen'

admin • 20:40, 02-05-2018 / Laatste Update: 00:26, 08-01-2024

Wie denkt dat het leven van een eSporter lekker rustig is en relaxt is, moet het verhaal van Daniël Kuipers even horen. De eSporter van Willem II vertegenwoordigde de club uit Tilburg de afgelopen 2 seizoenen in de eDivisie, maar dat ging niet altijd even soepel. Na de 10-1 nederlaag tegen ADO Den Haag werd hij zelfs bedreigd door supporters.

Lees ook: Ajax-eSporter Dani Hagebeuk pakt op zinderende slotdag de FIFA-titel op Xbox

In die wedstrijd had Daniël op een gegeven moment de moed wel opgegeven en zat hij als een zoutzak de wedstrijd uit te spelen met belachelijke overtredingen en meerdere rode kaarten. Zijn houding leverde hem na die wedstrijd flinke kritiek op. "Iedereen die FIFA speelt, wordt gek van het spel, maar als je voor de camera’s zit moet je daar slimmer mee omgaan'', zei hij tegen Omroep Brabant.

Imago van de club

Wat dat betreft was zijn 10-1 nederlaag tegen Mitchell Denkers van ADO Den Haag een dieptepunt. "Ik heb door mijn opstelling tijdens die wedstrijd veel gezeik op me afgekregen. Niet alleen van de club, maar ik werd ook bedreigd of uitgescholden door mensen die ik totaal niet ken. Eigenlijk net als in het echte voetbal. Ik heb dat kunnen relativeren en langs me heen laten gaan, omdat ik besefte dat het niet persoonlijk was, maar dat ik het imago van de club schaadde door me zo te gedragen.”