Alonso viel op behoorlijk lullige wijze uit bij comeback: ‘Daarom haalden we hem uit de race’

29 maart 2021

Fernando Alonso maakte afgelopen weekend zijn comeback in de Formule 1. De racelegende van Alpine F1 Team kende niet zo'n hele gelukkige race op zondag. Alonso begon als 9e aan de Grand Prix, maar reed de race uiteindelijk niet uit. En dat had best wel een lullige reden.


Dat verklaarde Marcin Budkowski, executive director van Team Alpine, tegenover GP Fans. "Na de 2e pitstop raakte een sandwichverpakking vast in de achterremleiding van Fernando’s auto, wat leidde tot hoge temperaturen en voor schade zorgde aan het remsysteem. Daarom haalden we hem uit veiligheidsoverwegingen uit de wedstrijd."

Budkowski baalde voor Alonso. "Het was een erg ongelukkige race voor Fernando gezien hoe sterk hij eruitzag tijdens het weekend."

Alonso had het naar zijn zin
De Spanjaard moest dan wel opgeven, hij vermaakte zich wel tijdens zijn 1e GP sinds november 2018. "De race was leuk tot dat moment", blikte Alonso terug. "De start, de eerste paar laps, wat gevechten met mijn oud-collega's vond leuk, maar ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik de geblokte vlag niet haalde."