Daniel Ricciardo wil op Monza in duel met ex-ploegmaat Max Verstappen: ‘Ben hongerig’

12 september 2021

Getty
Daniel Ricciardo 1e Startrij GP Italie Monza

Daniel Ricciardo heeft zijn in de GP van Italië! De 32-jarige Australiër staat voor het eerst in 3 jaar weer op de 1e startrij bij een Formule 1-race. Op circuit Monza wil de McLaren-man vol in de aanval gaan.


Max Verstappen, zijn oude ploegmaat, start van poleposition. "Ik wil vol in de aanval gaan", zei Ricciardo resoluut. Hijzelf start als 3e achter Valtteri Bottas en Verstappen. "Ik ben hongerig, heel hongerig", ging hij verder.

Strijden
Hij wil maar wat graag duelleren met Verstappen. "Bij de sprintrace was een goede start mijn enige kans. Die kans greep ik. Ik zat eraan te denken om Max in bocht 1 in te halen, maar toen pakte hij de binnenkant. We gaan het zien, zondag."

Zijn renstaal deed het vorig jaar met een 2e (Carlos Sainz) en 4e (Lando Norris) ook niet slecht op Monza. "Voor het team is het ook al een poos terug dat ik vooraan stond", vervolgde Ricciardo. "We zitten erg dicht bij en dat is goed. Als dingen zondag onze kant op vallen, kunnen we meedoen. We gaan alles geven, ik richt me op het hoogst haalbare."