Hamilton door het stof vanwege petje

7 september 2015

epa
Hamilton door het stof vanwege petje

Lewis Hamilton (30) heeft zijn excuses aangeboden voor het achterstevoren ophouden van zijn pet tijdens de minuut stilte voor de overleden Indycar-coureur Justin Wilson . Na de race op Monza zei de Britse Formule 1-coureur dat hij niet wist dat er een minuut stilte gehouden werd.

,,Jongens, ik wist eerlijk gezegd echt niet dat er een minuut stilte was. Ik was zo gefocust en ik luisterde naar mijn muziek, ik dacht dat we een foto aan het maken waren'', twitterde de Brit beschaamd. ,,Ik heb ongelofelijk veel respect en waardering voor Justin en zijn familie. Mijn oprechte excuses."

Op social media barstte het van de kritiek op Hamilton. Velen vonden zijn gedrag respectloos. Zelf moest hij hier wel een beetje om lachen. ,,Mij was verteld dat de minuut stilte op de grid zou zijn. Ik ben verkeerd geïnformeerd. Maar jullie reacties... ik hou ervan!''

De Britse autocoureur Justin Wilson overleed twee weken geleden na een ongeluk op de racebaan van Pocono. Wilson was in 2003 teamgenoot van Jos Verstappen bij Minardi. De 37-jarige coureur verongelukte tijdens een IndyCar-race in Longmont, Pennsylvania. De Amerikaanse coureur Sage Karam reed voor Wilson en crashte. Wilson werd geraakt door een brokstuk dat van Karams auto afkomstig was en daardoor botste de Brit met hoge snelheid tegen de rand van de racebaan. De hoofdverwondingen die Wilson daarbij opliep werden hem fataal.

Lees ook: Balotelli gaat alweer de fout in