Huh!? GP van Japan werd een ronde te vroeg afgevlagd

13 oktober 2019

ANP

Terwijl Valtteri Bottas nog lekker aan het nagenieten was van zijn zege in de GP van Japan en Max Verstappen nog altijd flink baalde van zijn DNF, kwam er na afloop van de race een opvallend bericht naar buiten. De race op het circuit van Suzuka werd een ronde te vroeg afgevlagd!


Check hier de samenvatting van de race! 

Er werden op zich wel 53 rondes gereden, zoals de bedoeling was. Maar het automatische systeem dat het aantal rondes bijhoudt was flink in de war. Die gaf namelijk aan dat de race na ronde 52 al klaar was. Opvallend genoeg telt de uitslag op basis van dat fout afgevlagde systeem.

Consequenties
Sergio Perez zal het meest blij zijn met dit foutje. De Mexicaan van Racing Point reed in ronde 53 op de 9e plaats, maar crashte toen en kwam uiteindelijk als nummer 17 over de finish. Geen punten dus, tot bleek dat de uitslag na ronde 52 telde.

Daardoor zakt Renault-coureur Nico Hülkenberg naar plek 10. Lance Stroll is misschien wel het grootste slachtoffer van de fout. Hij dacht als 10e te zijn geëindigd, maar zakte naar de 11e plek en hield zo toch geen punten over aan de race.