Lewis Hamilton zwakt steun voor Silverstone-demonstranten af: ‘Kom niet op het circuit’

6 juli 2022

Getty Images

Lewis Hamilton vond het protest van milieu-activisten bij de GP van Groot-Brittannië helemaal geweldig, ook al kwamen enkele protesteerders het circuit op. Inmiddels heeft de 7-voudig F1-wereldkampioen die steun een tikje afgewakt.


Aanvankelijk zei de Brit dit: "Ze zijn goed bezig. Ik wist niet dat ze gingen protesteren, dat hoor ik nu net pas. Ik vind het geweldig omdat ik vind dat mensen moeten strijden voor onze planeet. We hebben meer mensen zoals hen nodig."

Olie
De ironie is dat de demonstranten zich vooral richtten op het gebruik van olie (en benzine). Dat moet beperkt worden, vinden ze. En rondjes rijden in een F1-auto past niet echt bij hun visie. Maar Hamilton vindt het dus geweldig dat ze mede demonstreren tegen zijn sport.

Gevaar
In 1e instantie leek HAM zich niet te bekommeren om hoe gevaarlijk het is om op het circuit te komen. Later kwam op Instagram een statement van Hamilton waarin hij wees op de onveilige situatie.

Maar ook dat formuleerde hij heeeel voorzichtig: "Kom aub niet het circuit op. We willen jullie niet in gevaar brengen." Huh?! Het zijn toch juist de demonstranten die anderen in gevaar brengen!