Bookmakers houden het rustig met Verstappen

Bookmakers houden het rustig met Verstappen

Bart van der Wijst • 16:09, 05-05-2016 / Laatste Update: 06:33, 05-01-2024

De bookmakers nemen geen risico met Max Verstappen na zijn overstap van Toro Rosso naar Red Bull. Voor de GP van Spanje over ruim een week staat de 18-jarige coureur als vijfde genoteerd.

Wie een euro inzet op Verstappen, krijgt er bij een eventuele overwinning van de kersverse Red Bull-coureur 40 voor terug. Daarmee wordt Verstappen een stuk hoger ingeschat dan zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër staat met 1:66 als achtste genoteerd.

Rosberg

De twee coureurs van Mercedes zijn torenhoog favoriet om te winnen op het circuit van Barcelona. Geld inzetten op Nico Rosberg of Lewis Hamilton heeft nauwelijks zin. Bij een inzet van 5 euro keren de bookmakers er slechts 6 uit. Opvallend is dat de gokkantoren beide coureurs even hoog inschatten. Rosberg won de eerste vier races van het jaar, terwijl titelverdediger Hamilton een moeizame seizoensstart kent.

Kvyat

Een gokje op een Ferrari-zege van Sebastian Vettel (2:11) of Kimi Raikkonen (1:18) levert al veel meer op. Na zijn degradatie naar Toro Rosso is het vertrouwen in Daniil Kvyat flink afgenomen. De Rus die bij Red Bull plaats moet maken voor Verstappen heeft een quotering van 1:80 en moet daarmee acht coureurs voor zich dulden.

Bookies are taking no risks with Verstappen. He is at 40/1 for the Spanish Grand Prix while Ricciardo is at 66/1... pic.twitter.com/lFDPEN2hwC

— Grand Prix Diary (@GrandPrixDiary) 5 mei 2016