'Falende' Ferrari-coureurs: 'We moeten beter presteren'
i

Pro Shots

'Falende' Ferrari-coureurs: 'We moeten beter presteren'

admin • 14:40, 14-07-2016 / Laatste Update: 19:21, 07-01-2024

Ferrari moet beter presteren. Dat is de conclusie van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel. De twee stelden afgelopen weekend teleur tijdens de GP van Silverstone en dat terwijl ze toch echt de snelste bakken hebben. De coureurs trekken daarom aan de bel.

Het team behaalde maar 12 punten in Silverstone, waar Max Verstappen 2e werd. Räikkönen werd 5e, Vettel zelfs 9e. De coureurs gaven na afloop aan dat het circuit de bolides niet lag, maar er is volgens Räikkönen meer aan de hand. "We komen over de hele lijn tekort", zegt de Fin in gesprek met Autosport.

Actie ondernemen

Volgens Vettel moet Ferrari leren van de fouten - er gingen 2 versnellingsbakken kapot - en actie ondernemen. Hij meent zelfs dat het team in Engeland een stap heeft teruggezet qua competitiviteit. "We moeten nu zorgen dat we weer vooruit gaan. Er valt veel te leren", aldus Vettel in gesprek met ESPNF1.

Kan Ferrari nog winnen?

Ferrari kent geen best seizoen en het is nog maar de vraag of het team de Formule 1 dit jaar wint. Hoewel de auto's niet helemaal top zijn, gelooft Räikkönen dat hij en zijn teamgenoot nog kunnen winnen. De GP van Hongarije zou de Ferrari-bolides beter moeten liggen. "Al moeten we maar afwachten of het genoeg is om mee te doen om de zege", aldus de 'falende' Fin.

[poules_f1 athlete="vettel" url="http://sportnieuws.nl/games/formule-1-game"]