Het kan niet hard genoeg regenen voor Verstappen volgende week
i

ANP

Het kan niet hard genoeg regenen voor Verstappen volgende week

admin • 13:45, 03-11-2017 / Laatste Update: 12:22, 05-01-2024

Max Verstappen hoopt dat de Grand Prix van Brazilië op het circuit van Interlagos in het water valt. Niet in de spreekwoordelijke zin, maar in de letterlijke zin. Hij hoopt namelijk op een flinke bak regen volgende week.

"Omdat ik denk dat we minder kans maken als het droog is", zei de Nederlandse Formule 1-coureur in een vooruitblik van zijn renstal Red Bull. Vorig jaar stal hij nog de show in São Paolo, dankzij de regen. Het kwam namelijk met bakken uit de hemel tijdens de race en hij reed met fenomenale inhaalacties naar de 3de plaats. De inhaalactie buitenom bij wereldkampioen Nico Rosberg leverde hem zelfs de prijs op van mooiste inhaalactie van het jaar.

Genieten

Vorig jaar was het genieten op Interlagos", vindt Verstappen. "Zoals je begrijpt hoop ik op een nat raceweekend, omdat we in droog weer minder sterk zijn op dit circuit. Vooral door de hoogteverschillen op het rechte stuk komen we tekort." De Nederlander is dit seizoen bezig aan zijn beste reeks uit zijn Formule 1-carrière. Hij won vorige week in Mexico en begin oktober was hij ook al de snelste in Maleisië.