Horner prijst Verstappen: 'Hij is niet meer het grappige broertje'
i

ANP

Horner prijst Verstappen: 'Hij is niet meer het grappige broertje'

admin • 12:54, 12-07-2019 / Laatste Update: 20:15, 12-12-2023

Red Bull-baas Chris Horner vindt dat Max Verstappen erg is gegroeid sinds Daniel Ricciardo is vertrokken bij de renstal. De 21-jarige Nederlander werd gebombardeerd tot senior driver en veranderde daardoor.

“Daniel heeft een fantastische persoonlijkheid en erg veel humor. Max stond buiten de auto altijd een beetje in Daniel zijn schaduw, hij was het grappige broertje", zegt Horner tegen Motorsport.com. "Sinds Daniel het team heeft verlaten, heeft Max de rol van senior driver op zich genomen en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken. Hij is op een ander niveau gekomen wat betreft volwassenheid, doelgerichtheid en gedrevenheid. Hij bezit nu echt het totale pakket."

Echt een team

Verstappen neemt het hele Red Bull-team op sleeptouw en gaat goed om met zijn monteurs en engineers, aldus Horner. "Hij heeft een goed gevoel voor humor en de jongens in de garage zijn dol op hem. Hij is gewoon een van hen. Hij brengt veel tijd door in de garage en weet altijd waar iedereen mee bezig is. En hij weet tot op zekere hoogte wat er zich in hun privélevens afspeelt. Hij ziet zichzelf als een deel van het team en geniet daar ook van."